Setiausaha Syarikat Digital | Foundershive

Setiausaha Syarikat Digital Anda

Lantik kami sebagai Setiausaha Syarikat Berlesen anda. Serahkan hal undang-undang pematuhan Syarikat kepada kami.

Pakej Setiausaha Syarikat Digital

Pilih Pakej Ala Carte (PAYG) ATAU Lengkap

Ciri-ciri PAYG Lengkap
Setiausaha Syarikat Berlesen (Fi Perlantikan)
Alamat Pejabat Berdaftar
Akses dokumen berkanun atas talian melalui Portal Web dan Apps
Semua resolusi lazim
Sehingga 3 Salinan Benar pada Dokumen setiap bulan
* Penyediaan dan Penyerahan Pulangan Tahunan (bernilai RM300)
* Penyerahan Penyata Kewangan yang Diaudit (bernilai RM300)
Bayaran Percetakan, Telefon & Faks
Bayaran Pos ke Alamat Perniagaan (di dalam Malaysia)
*Penyediaan dan Penyerahan Beneficial Ownership Reporting Tahunan ke SSM

*Tidak termasuk fi Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)

Harga Kami

Pilih Pakej Ala Carte (PAYG) ATAU Pakej Lengkap. Lebih banyak penjimatan apabila anda memilih Pelan Bayaran Tahunan.

Pay As You Go
Pakej Lengkap

Tahunan

RM900 setahun
RM 75 sebulan
  •  
Popular

Dwi-Tahunan

RM510 setiap 6 bulan
RM 85 sebulan
  •  

bulanan

bayar bulanan
RM 95 sebulan
  •  

tahunan

RM1,800 setahun
RM 150 sebulan
  •  

Dwi-tahunan

RM960 setiap 6 bulan
RM 160 sebulan
  •  
Popular

Bulanan

bayar bulanan
RM 190 sebulan
  •  

Soalan Lazim

Setiausaha Syarikat adalah individu pemastautin yang dilantik oleh Lembaga Pengarah dan dilesenkan di bawah Badan Profesional di Malaysia atau SSM untuk bertindak sebagai Setiausaha Syarikat.

Ya. Menurut Seksyen 236 Akta Syarikat 2016, semua Sdn Bhd mesti melantik setiausaha syarikat dalam tempoh 30 hari dari tarikh penubuhannya. Sekiranya anda menubuhkan Sdn Bhd anda melalui Foundershive, Foundershive secara automatik akan dilantik sebagai setiausaha syarikat anda.

Tugas setiausaha syarikat adalah untuk memastikan bahawa Syarikat mematuhi undang-undang Syarikat dan undang-undang yang berkaitan; untuk memastikan maklumat pemegang saham, pengarah terkini; untuk mengemukakan penyata tahunan dan penyata kewangan tahunan kepada SSM; simpan semua minit mesyuarat dan ketetapan bertulis mesyuarat dewan; berikan dokumen Salinan Benar yang Disahkan untuk membuka akaun bank, dll.

Terdapat Fi perlantikan bagi melantik kami sebagai Setiausaha Syarikat anda.

Anda boleh memilih dari pakej di atas. Selain daripada bayaran di atas, akan ada bayaran tambahan yang diperlukan setiap kali anda memerlukan perkhidmatan yang akan dilakukan oleh Setiausaha Syarikat.

Sebagai contoh, Salinan Benar dokumen, mengemukakan pulangan tahunan dan laporan kewangan ke SSM, minit, kenaikan modal saham dan lain-lain. Sekiranya anda memilih Pakej Lengkap, kebanyakan perkhidmatan telah disertakan dalam ciri-iri pakej anda.

Pakej Ala Carte (PAYG)

Anda hanya membayar perkhidmatan yang anda perlukan. Setiap kali anda memerlukan perkhidmatan setiausaha, anda akan membayar perkhidmatan tersebut dan sebarang kos yang berkaitan dengan perkhidmatan tersebut sahaja (contohnya percetakan, pos, dll).

Pakej Lengkap

Pakej ini sesuai dengan pengusaha yang ingin kan kemudahan tanpa pening kepala memikirkan kos tambahan. Ia merangkumi ciri-ciri seperti 8 dokumen Salinan Benar percuma setiap bulan, penyediaan dan penyerahan Pulangan Tahunan, cetakan, bayaran telefon & faks, bayaran pos ke Alamat perniagaan (di dalam Malaysia).

Rujuk senarai harga kami untuk maklumat lebih lanjut

Tidak. Semua pakej kami fleksibel. Anda tidak mempunyai tempoh kunci.

Namun, kami akan berasa sangat sedih sekiranya anda memutuskan untuk meninggalkan kami.

Bayaran yang tidak digunakan tidak akan dikembalikan.

Untuk bertindak sebagai Setiausaha Syarikat, individu mestilah Setiausaha Syarikat berlesen yang berdaftar dengan SSM atau Badan Profesional di Malaysia. Sekiranya setiausaha dalaman anda mempunyai lesen yang sah, ya anda boleh melantik setiausaha dalaman anda untuk bertindak sebagai Setiausaha Syarikat Sdn Bhd anda

Oleh kerana namanya sama, ramai sering keliru. Tugas Setiausaha Syarikat berbeza. Tugas setiausaha biasa mungkin melibatkan lebih banyak tugas sehari-hari pentadbiran. Sedangkan tugas Setiausaha Syarikat lebih kepada kepatuhan dan tata kelola Akta Syarikat

Semua servis kami berlaku di atas talian. Anda tidak lagi perlu ke pejabat kami untuk menguruskan hal ehwal syarikat anda. Semua dokumen yang memerlukan tandatangan akan di lakukan atas talian.

Bagi dokumen yang memerlukan dakwat tandatangan, kami akan pos kan semua dokumen kepada anda.

Sekiranya anda menubuhkan Syarikat anda dengan kami, anda secara automatik akan melantik kami sebagai Setiausaha Syarikat anda. Untuk syarikat Sdn Bhd yang sedia ada yang ingin menukar Setiausaha Syarikat anda yang sedia ada menjadi Foundershive, hubungi kami untuk mendapatkan lebih banyak maklumat.